dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 2021

Dropship Di Shopee – Cara Dropship Hantar Waybill Shopee Kepada Supplier 2021

Assalammualaikum & Selamat Pagi guy’s…

Harini ZM nak buat satu artikel ringkas bagi menjawab pertanyaan ramai newbie shopee. Tahun lepas ZM ada tulis satu artikel DROPSHIP DI SHOPEE – CARA PRINT WAYBILL SHOPEE TERBARU 2020 PART 1 tapi ada yang tanya macamana gayanya kalau nak print kalau kita ni dropship sis? Bukan ke kita perlu hantar waybill shopee kita pada supplier? Yes betul. Bila kita buat dropship di shopee,bila kita dapat order waybill shopee kita perlu bagi pada supplier supaya supplier boleh hantar order tersebut. Ada juga yang tanya ZM macamana pula kalau mereka nak print slip pos shopee di kedai. Maka harini ZM buatkan satu artikel bertajuk dropship di shopee – cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 2021

Seperti biasa ZM memang suka guna gambar yang banyak. Artikel dropship di shopee – cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 2021 kali ini pun ZM guna banyak gambar supaya anda semua mudah faham,tinggal tengok dan ikut sahaja sampai jadi. Suka ZM nak ingatkan disini cara ini boleh juga digunakan bagi mereka yang tiada printer dan mereka print di kedai hokey…

Artikel dropship di shopee – cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 2021 adalah untuk mereka yang dah ada akaun shopee dan telahpun dapat order. Biasanya yang tak tahu apa nak buat adalah seller yang baru pertama kali dapat order.Betul tak? ZM pun macamtu juga masa mula-mula dulu

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20211

Terima kasih pada yang request. Ok jom follow ZM tunjukkan cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier. ZM start dari awal ya supaya anda lebih faham,perhatikan tangan berwarna hijau tu ya hehe…

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20212

#1. Order masuk ( untuk dihantar ). Sila klik untuk dihantar

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20213

#2. Uruskan penghantaran ( anda akan sampai dihalaman ini selepas klik untuk dihantar tadi ). Sila klik uruskan penghantaran

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20214

 

#3. Sah ( anda akan sampai dihalaman ini selepas klik uruskan penghantaran tadi ). Sila klik sah

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20215

 

#4. OK ( anda akan sampai dihalaman ini selepas klik sah tadi ). Sila klik ok

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20216

 

#5. Nombor Tracking diberikan secara automatik ( anda akan sampai dihalaman ini selepas klik ok tadi ). Sila klik ok

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20217

 

#6. Lihat butiran penghantaran ( anda akan sampai dihalaman ini selepas klik ok tadi ). Selepas anda buat semua proses diatas ” uruskan penghantaran “ akan bertukar kepada ” Lihat butiran penghantaran “. Perhatikan betul-betul. Jelas tak anda semua?

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20218

 

#7. Login shopee anda guna browser di HP anda

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 20219

 

#8. Klik pada ” Penghantaran yang telah diproses “

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202110

 

#9. Klik pada ” Print waybill “

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202111

 

#10. Klik pada ” Cetak dokument “

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202112

 

#11. Klik pada ” Download ” dan kemudian buka dokumen tersebut

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202113

 

#12. Inilah waybill shopee anda. Klik ” titik tiga ” ( yang ditunjuk oleh tangan hijau )

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202114

 

#13. Klik ” send file “

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202115

 

#14. Pilih platform apa untuk share dokumen. ZM pilih whatsapp. Klik ” icon whatsapp “

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202116

 

#15. Pilih nak hantar kemana dan send

 

dropship di shopee - cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 202117

Alhamdulillah, anda telah berjaya hantar waybill shopee anda kepada supplier anda. Dan sekiranya anda nak print di CC atau kedai buku anda boleh terus guna document yang sudah disimpan ini. Mudah kan nak buat. Bila dah belajar mesti rasa mudah,kalau dah praktik lagi bertambah mudah. ZM doakan semoga anda semua dimurahkan rezeki dapat order banyak setiap hari

ZM hari artikel dropship di shopee – cara dropship hantar waybill shopee kepada supplier 2021 sedikit sebanyak memberi manfaat kepada anda di luar sana. Jumpa lagi next artikel. Baca ini juga Tutorial Ringkas Cara Nak Print Slip Pos / Consignment Note Shopee 2021 mana tahu ada info yang diperlukan. Terima kasi kepada yang sudi singgah. Jumpa lagi next artikel

Wassalam

Follow me here :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart